Bloemkool met ui en peterselie
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
350 gram bloemkool
-
1 ui
-
1/2 dl water
-
1/2 blikje tomatenpuree
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 teentje knoflook
-
2 takjes peterselie
-
1/2 theelepel oregano
|
Bereiding:
|
-
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine stukjes.
-
Pel en snij de ui in kleine stukjes.
-
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend.
-
Schep de bloemkoolstukjes erdoor en bak ze even mee.
-
Pers het teentje knoflook erboven uit.
-
Roer de oregano, tomatenpuree en het water erdoor.
-
Smoor de bloemkool in gesloten pan op heel zacht vuur in +/- 20 minuten zachtjes gaar.
-
Voeg halverwege zonodig nog een scheutje water toe.
-
Knip de peterselie erboven fijn.
|